Η Εύβοια

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Η έκταση του νησιού είναι 3.654 τ.χμ. και εκτείνεται κατά μήκος της βορειοανατολικής ηπειρωτικής Στερεάς Ελλάδας, από το Μαλιακό κόλπο μέχρι απέναντι από την ακτή της Ραφήνας, χωριζόμενη από αυτήν από την Ευβοϊκή θάλασσα. Θα θέλαμε επίσης να σας προτείνουμε και κάποια μέρη στην Εύβοια που πρέπει να επισκεφθείτε, τα οποία βρίσκονται σχετικά κοντά και μπορείτε να δείτε πηγαίνοντας μια μονοήμερη βολτούλα.

Στενή Διρφύων

Η Στενή αποτελεί ένα διάσημο χειμερινό θέρετρο. Με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα όλο τον χρόνο είναι ένα από τα γραφικότερα χωριά της Εύβοιας, κτισμένο στις παρυφές της Δίρφυς, του ψηλότερου βουνού της Εύβοιας, 30χλμ. από τη Χαλκίδα και άλλα τόσα περίπου από την Κύμη.  Στο κέντρο του χωριού είναι μια πλακόστρωτη πλατεία με πολλά μονοπάτια που φθάνουν μέχρι και την άκρη του χωριού καλλυμένα με πλατάνια και διάφορα παρκάκια. Η πλατεία είναι γραφική με τις βρυσούλες της  και το ποτάμι που αρκετούς μήνες του χρόνου έχει τρεχούμενα νερά. Θα την επισκεφθείτε για το πολύ καλό της φαγητό και την σπάνια ομορφιά της. Επίσης μπροστά στη κεντρική βρύση γίνεται και η λαική αγορά από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε προϊόντα του χωριού και της Δίρφυς όπως τσάι, ρίγανη, τυρί, μέλι και χειροποίητα ζυμαρικά.

Η Κάρυστος

Η Κάρυστος είναι χτισμένη κάτω από το βουνό Όχη και μέσα σε κόλπο άρα και προστατευμένη από τους δυνατούς ανέμους του Αιγαίου. Θα βρείτε καλό φαγητό, απόκρημνες και μαγευτικές παραλίες, μεγάλες εκτάσεις ντυμένες με τριανταφυλλιές και λεμονιές, πολλά μικρά χωριουδάκια ακόμα και νυχτερινή ζωή. Σχεδιασμένη βάση σχεδίου του 1ου βασιλιά της Ελλάδας του Όθωνα, η ρυμοτομία της είναι μοναδική.

Αλμυροπόταμος

Ο Αλμυροπόταμος έχει μια παραλία με καφετέριες και ταβέρνες. Η πλαζ έχει άμμο όπως και ο βυθός και στον Αλμυροπόταμο αλλά και στην γειτονική παραλία στον Άγιο Δημήτριο. Στον Άγιο Δημήτριο θα βρείτε και ψαράδες οι οποίοι βγαίνουν συχνά από την θάλασσα γεμάτοι ψάρια εάν θέλετε να πάρετε μαζί σας. Αν συνεχίσετε μετά τον Άγιο Δημήτριο θα φτάσετε σε μια άλλη παραλία που ονομάζεται Γαλάζια Λίμνη. Είναι μια πολύ μικρή παραλία με ένα beach bar με καταγάλανα νερά.

Η Κύμη

Ο  Δήμος  Κύμης  είναι από τους πιο πράσινους  της  Ελλάδας  και με τις πιο καθαρές αμμουδιές. Μπορείτε να επισκεφθείτε  το  σπίτι  που  έζησε  ο  διάσημος (Pap  test)  γιατρός – ερευνητής Γεώργιος Παπανικολάου και το Λαογραφικό Μουσείο στην Κύμη, το μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και να απολαύσετε ωραίο ψάρι και καφέ.

Κάθε χρόνο στα μέσα Μαΐου στην Κύμη είναι η γιορτή του μηχανικού αθλητισμού με την καθιερωμένη πια, Ανάβαση Κύμης. Ενός αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που έχει καταγραφεί στην συνείδηση του κόσμου ως ένα από τα καλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα θεάματα του είδους. Ένα μοναδικό θέαμα, που προσφέρει πανελληνίως η περιοχή στους λάτρεις του είδους. Οι αγώνες διεξάγονται  στον  μαγευτικό ανηφορικό δρόμο με τις 52 στροφές, από την Παραλία έως τις παρυφές της πόλης της Κύμης, σε μια διαδρομή που εναλλάσσεται το γαλάζιο του Αιγαίου με το καταπράσινο της φύσης.